Samenwerking 6e Skillslab Smart Welding Factory

Het Fieldlab Smart Welding Factory start vandaag haar 6e regionale skillslab in aanwezigheid van Peter Besseling voorzitter Stichting Vakopleiding Metaal, Rard Metz (oud voorzitter en bestuurslid LAC, initiatiefnemer van Fieldlab Smart Welding Factory en Jeroen Wevers (projectleider Fieldlab Smart Welding Factory) Uit de lessons learned van het fieldlab is een lesprogramma ontwikkeld waarmee we kennis uit willen rollen naar de regionale onderwijsinstellingen. Op 30 april 2018 is het eerste skillslab tot lasrobotprogrammeur tot stand gekomen in Twente waarmee lasrobots van alle merken kunnen worden geprogrammeerd. https://www.smartweldingfactory.com/eerste-smart-industry-skillslabs-van-nederland-zijn-gestart/

Inmiddels wordt het concept uitgerold over heel Nederland met een nieuw skillslab in West Brabant. Voor een landelijke dekking zijn er naar verwachting ongeveer vijftien skillslabs nodig. Het 6e skillslab is tot stand gekomen in samenwerking met het lokale bedrijfsleven, BOZ-group uit Bergen op Zoom, FME en Koninklijke Metaalunie en Rewin.

Doel van de skillslabs is om het regionale onderwijs beter aan te laten sluiten bij Smart Industry en het productieproces in verschillende stappen te automatiseren tot de lasfabriek van de toekomst. Dit om zo kosten efficiënt enkelstuks productie in Nederland mogelijk te maken (‘One Piece Flow, First Time Right’)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *